Header

Tuning en roetfilters

roetfilterChiptuning, EGR kleppen en roetfilters

Auto Bema is een toonaangevend bedrijf op het gebied van Chiptuning (eco) en softwareaanpassingen aan EGR kleppen, roetfilters en startproblemen. Kwaliteit en service staan bij ons voorop en daarom werken wij met levenslange garantie op de software. We zijn partnerbedrijf van Digicar software engineering uit Doetinchem.

Kennis en techniek is in ons bedrijf aanwezig met als gevolg mooie referenties en tevreden klanten.

Chiptuning

Chiptuning is het afstellen van een motor voor betere prestaties. In elke auto zit tegenwoordig een computer genaamd de Ecu. De Ecu is het brein van de motor en regelt de motorloop aan de hand van diverse waarden, waaronder de turbodruk, de gaspedaalstand en de inspuithoeveelheid. Door de software in de motor aan te passen stellen wij de motor anders af. Voordat wij chiptuning uitvoeren doen we een uitgebreide diagnose: met live-data metingen bekijken we de originele prestaties van het voertuig. Op basis van deze metingen en de originele voertuigdata gaan we per toerental en per gaspedaalstand de meest ideale afstelling realiseren.

Mede door bovenstaande werkwijze mogen Auto Bema en Digicar zich huistuner van menig officieel merkdealer noemen.

EGR klep

4x4_testbank_600x400-2Een EGR Klep (Exhaust Gas Recirculation) zit standaard op alle moderne motoren. Deze klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaatsvindt van de uitstoot van de motor.

Omdat de uitlaatgas van een dieselmotor roet met zich meebrengt hoopt dit zich op in diverse leidingen/slangen en buizen. Na verloop van tijd vormt zich een flinke roetlaag (denk hierbij vooral aan de inlaat en de EGR klep zelf ). Dit lijkt onschuldig, maar naar mate de tijd/kilometers verstrijkt wordt de laag roet aan de binnenkant van die leidingen/slangen en buizen steeds dikker. Hierdoor worden de doorgangen steeds kleiner. Het gevolg is, dat er minder lucht de cilinder in kan,  dit leidt tot vermogensverlies en meestal gaat de auto dan roken. De EGR klep wordt bij regulier onderhoud regelmatig gereinigd of vervangen, deze kosten lopen uiteen van 200 tot wel 900 euro. Door in de ecu de EGR klep softwarematig weg te schrijven kunnen wij in veel gevallen 100 % softwarematig uitschakelen. Hierdoor zijn alle voorkomende EGR klepproblemen of EGR storingen permanent uitgesloten.

Roetfilter reinigen en aanpassingen

Soms zorgt het roetfilter voor moeilijk oplosbare problemen. Vervanging is vaak prijzig en soms zijn de problemen maar voor een korte periode verholpen. Bij Auto Bema kunnen wij een goede diagnose stellen en kosten besparen. In het ergste geval kunnen wij het roetfilter verwijderen of vernieuwen maar meestal ligt de oplossing in het reinigen van de roetfilter.

Samenwerking Digicar

Digicar staat bekend als één van de beste software-engineers. Software ontwikkeling gebeurt volledig in eigen beheer. Met meer dan 20 dealers in Nederland staat Digicar bekend om betaalbare kwaliteit en service. De hoofdvestiging van Digicar ligt in Doetinchem. Sinds kort heeft Digicar geïnvesteerd in een ultra-moderne 4X4 vermogensbank, waarmee het vermogen van de modernste voertuigen gemeten kan worden.

Vragen over prijzen, mogelijkheden of informatie?  Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens:

Adres:

Newtonweg 4
6101 WX Echt

Telefoon:  

(0475) - 489 048

E-mail:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws:

    Uw naam

    Uw e-mail

    Volg ons op facebook

    Maak online een afspraak!

    Afspraak maken